Němcová: Měl by se přijmout Janotův návrh rozpočtu

Pokud se v úterý Sněmovna sama rozpustí, nestihne projednat návrh rozpočtu na další rok. Ať už budou volby 6. - 7. listopadu nebo ne, ze zákona má Sněmovna povinnost projednat ho do konce roku. Podle místopředsedkyně Sněmovny za ODS Miroslavy Němcové by se proto měl přijmout návrh ministra financí Eduarda Janoty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslava Němcová

Miroslava Němcová | Foto: Anna Duchková | Zdroj: Český rozhlas

"Měl by se přijmout návrh rozpočtu ministra Janoty, byť novou vládou, která se k němu může přihlásit. Nikdo jiný v této krátké lhůtě nic nezpracuje," řekl Němcová.

Janota prohlásil, že "na jednání o rozpočtu Sněmovna potřebuje minimálně dva a půl měsíce. Pokud budou volby v listopadu, budou o rozpočtu narychlo hlasovat úplně noví poslanci, což není pozitivní." Janota také míní, že "v rámci předvolební kampaně se k rozpočtu strany otočí zády, nikdo nebude chtít řešit problémy, ale místo úspor bude slibovat."

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor o variantách schvalování rozpočtu s Miroslavou Němcovou v pořadu Rádia Česko Svět o osmé.

Noví poslanci to budou mít podle Němcové složitější. "Pozitivem ale je, že sněmovna nebude mít čas rozdělovat peníze, takzvaně porcovat medvěda. Tím by se dala celá procedura zrychlit, protože by odpadly stovky hlasování o stovkách nejrůznějších nápadů poslanců,"dodala Němcová.

Martina Mašková, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme