Německá daňová aféra možná zasáhne švýcarské banky

Pozornost německých daňových kontrolorů se možná už brzy obrátí z Lichtenštejnska do Švýcarska. Neznámý muž totiž německým úřadům nabídl údaje o kontech údajných daňových hříšníků z Německa ve švýcarských bankách. V zemi helvétského kříže přitom platí přísné bankovní tajemství a Švýcarsko je tak považované za atraktivní lokalitu pro zatajování kapitálových výnosů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

peníze

peníze | Zdroj: AFP

Neznámý muž nabízí k odkoupení údaje celkem o třiceti tisících bankovních kontech, založených ve švýcarských bankách. Jejich vlastníky mají být zámožní Němci, kteří se ve své vlasti chtěli vyhnout placení daní z kapitálových výnosů. Mluvčí ministerstva financí v Bádensku-Württembersku potvrdila, že se tento úřad nabídkou vážně zaobírá. Podle deníku Stuttgarter Nachrichten mohou být na švýcarských kontech deponovány miliardové částky německých daňových hříšníků.

Daňový únik je ve Švýcarsku považovaný pouze za přestupek. Jen v případě podezření ze závažného daňového podvodu, například prostřednictvím zfalšovaných dokladů, jsou švýcarské úřady ochotné spolupracovat s německými.

Jiří Hošek, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme