Německá Dresdner Bank je těsně před prodejem

V sousedním Německu je na spadnutí bankovní obchod roku. Pojišťovna Allianz je zřejmě rozhodnutá prodat svůj bankovní dům Dresdner Bank druhé největší německé bance Commerzbank. Ze hry se tak zdá být druhý zájemce, kterým byla čínská China Development Bank.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sídlo Dresdner Bank ve Frankfurtu n. M.

Sídlo Dresdner Bank ve Frankfurtu n. M. | Foto: AFP

Podle kuloárních informací je prodej banky Dresdner do rukou frankfurtské Commerzbank hotovou věcí. Touto fúzí by tak po boku Deutsche Bank vznikl v Německu druhý obří peněžní ústav. Transakci by v příštích hodinách ještě měly posvětit dozorčí rady všech aktérů. Jediným sporným bodem se zdá být budoucnost dceřiné investiční banky Dresdner Kleinwort.

Experti taky nevylučují, že by vedení Allianz mohla na poslední chvíli zviklat případná mimořádně štědrá nabídka ze strany China Development Bank. Dresdner Bank má po celém Německu přes tisícovku poboček, což ji v této statistice řadí na první příčku. Podle analytiků by se cena bankovního domu mohla vyšplhat na devět miliard eur. Allianz za něj ovšem před sedmi lety dala plných 23,5 miliardy.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme