Německá kancléřka prosazuje jasná pravidla pro finanční trhy

Přijetí jasných pravidel pro fungování finančních trhů očekává od účastníků summitu G-20 německá kancléřka Angela Merkelová. Ta míří do amerického Pittsburghu těsně před domácími parlamentními volbami. I v nich se otázka regulace finančních trhů objevuje coby jedno z důležitých témat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Angela Merkelová na volebním mítinku

Angela Merkelová na volebním mítinku | Foto: Jiří Hošek

V požadavku na zakotvení jasných pravidel pro "každý produkt, každý trh a každou instituci," jak uvedla kancléřka v Bavorském rozhlase, si Angela Merkelová notuje s ministrem financí Peerem Steinbrückem z konkurenční sociální demokracie.

Podle šéfky spolkové vlády se už znovu objevují tendence u některých bank získat zcela volné pole působnosti. "Tomuto trendu se musíme důsledně postavit," tvrdí Merkelová, podle které "nesmí žádná banka narůst do takových rozměrů, aby mohla znovu vydírat jednotlivé státy."

Peer Steinbrück v rozhovoru pro Passauer Neue Presse vyjádřil obavy, zda se na "stejné lodi" podaří udržet Američany a Brity, kteří ohledně přísnějších pravidel mají své pochybnosti.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme