Německá vláda bude jednat o urychlené pomoci Řecku

Jedno z klíčových jednání o pomoci zadluženému Řecku dnes uvidí Berlín. Své další kroky probere spolková vláda a ve městě jsou taky šéfově Mezinárodního měnového fondy a Evropské centrální banky. Snížení ratingu Řecka do spekulativního pásma německou politickou scénu vyděsilo, stejně jako horší hodnocení Portugalska.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

euromince

euromince | Foto: Evropská komise

Během pár hodin se v Berlíně otázka „zda pomoci Řecku“ změnila na „kdy pomoci.“ Ministr hospodářství Rainer Brüderle nicméně varoval před tím, aby se snížení portugalského ratingu přikládala příliš velká váha.

Hlavní ekonom Deutsche Bank Thomas Mayer prohlásil, že se „Řecko dostalo do smrtící spirály dluhů a potřebuje ihned pomoc.“ Spolková vláda zřejmě ještě o víkendu dostane na stůl záchranný plán Mezinárodního měnového fondu.

V pondělí by pak mohl kabinet přijmout návrh zákona na uvolnění německé pomoci. Ministr financí Wolfgang Schäuble si představuje, že by teoreticky už 7.května mohla celý schvalovací proces uzavřít Spolková rada.

Jiří Hošek, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme