Německá vláda přijala kroky k oživení stagnujícího hospodářství

Speciální výdajový balíček ve výši 25 miliard eur schválila německá vláda. Na zvláštním výjezdním zasedání kabinetu v Genshagenu tak přijala plán, který by měl během čtyř let rozhýbat stagnující německou ekonomiku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

A. Merkelová

A. Merkelová | Zdroj: ČTK

Ministři vlády Angely Merkelové, která funguje právě 49 dní, si od 25miliardové injekce slibují lepší ukazatele hospodářského růstu a více pracovních míst.

Musejí ale ještě dořešit některé detaily. Nejasností panují kolem výše sumy na péči o děti, kterou si rodiče budou moci odečíst z daní. Opozice už teď protestuje.

"Nepotřebujeme rychle vzplanuvší oheň financovaný na dluh. Potřebujeme opravdové strukturální reformy," říká šéf liberálů Guido Westerwelle.

Země bude každopádně muset na dalších místech šetřit a členové vlády začali s úspornými opatřeními sami u sebe. Na zámku v Genshagenu totiž ve spartánsky zařízených pokojích přenocovali. Není divu, jedna noc tam přijde na pouhých 50 eur.

Jiří Hošek, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme