Německá zásilková firma Quelle bojuje o přežití

Situace proslulé německé zásilkové firmy Quelle je ještě dramatičtější, než se myslelo. Společnost je už tři týdny prakticky bez prostředků. Všechny peníze na účtech totiž musela převést mateřskému koncernu Arcandor, který posléze vyhlásil bankrot.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

euromince

euromince | Foto: Evropská komise

Dosud nejúspěšnější zásilkový obchod v Česku bojuje o holé přežití. V sázce je zhruba 10.000 pracovních míst. Prvním krokem k záchraně by měla být půjčka ve výši 50 milionů eur.

Spolková země Bavorsko už ústy svého premiéra Horsta Seehofera přislíbila, že na tuto sumu přispěje 21 miliony. Berlínská vláda je ale skeptická, že má Quelle ve své současné podobě naději na přežití a o půjčce zatím neuvažuje.

Podle listu Süddeutsche Zeitung se zásilková firma zatím drží nad vodou díky velkorysosti dodavatelů. Značné riziko na sebe vzala například tiskárna Prinovis, která dala dočasně do oběhu první várku nových katalogů Quelle.

Odborová rada ohrožené firmy chce detailně prověřit, za jakých okolností došlo ke spornému převodu prakticky všech finančních prostředků koncernu Arcandor.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme