Německé řidiče trápí zmatek v cenách pohonných hmot

Rekordní a hlavně chaotické ceny pohonných hmot trápí motoristy u čerpacích stanic v Německu. Na některých místech stojí Natural 95 stejně, jako obyčejný benzín. Byly dokonce zaznamenány i případy, kdy byla nafta dražší, než bezolovnatý benzín.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čerpání benzinu do auta

Čerpání benzinu do auta | Foto: www.nethirlap.hu

V Dortmundu, Karlsruhe a Altenglanu zjistili reportéři deníku Bild u čerpacích stanic o jeden cent dražší litr nafty, než Naturalu 95. Tato abnormalita se údajně objevila taky ve spolkové zemi Sasko.

"Takový cenový chaos jsme ještě nikdy nezažili," hlásí mluvčí autoklubu ADAC Maximilian Maurer. Podle něj jsou vysvětlení petrochemických koncernů o příčinách tohoto stavu naprosto jalová. "Daň na naftu zůstává o 20 centů nižší, než u benzinu Natural," kroutí hlavou Maurer.

Faktem zůstává, že ceny pohonných hmot byly v Německu v listopadu historicky vůbec nejvyšší. Natural 95 stál v průměru o šest a nafta dokonce o 11 centů víc, než bylo dosavadní říjnové maximum.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme