Německému Arcandoru hrozí bankrot, v sázce je 50.000 pracovních míst

Německo neposkytne státní garance na úvěry obchodnímu a turistickému koncernu Arcandor. Majiteli sítě obchodních domů Karstadt nebo zásilkové firmy Quelle tak hrozí každým dnem bankrot. Naděje Arcandoru, který zaměstnává 50.000 lidí, ale ještě stále žije.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

demonstrace zaměstnanců Karstadtu

demonstrace zaměstnanců Karstadtu | Zdroj: ČTK

Na pomoc ze speciálního fondu pro oběti hospodářské krize si oslabený koncern musí nechat zajít chuť. Spolkové ministerstvo hospodářství ale prověřuje možnost nouzové půjčky ve výši 437 miliónů eur.

Stát dosavadní odmítnutí pomoci vysvětluje tím, že očekává větší angažovanost současných vlastníků. Varianta v podobě spojení obchodní sítě Karstadt a řetezce Kaufhof společnosti Metro není příliš pravděpodobná.

Arcandor tlačí čas, protože už do pátku musí zajistit prodloužení úvěrů ve výši 650 milionů eur. Na řadě míst Německa dnes zaměstnanci oblíbených obchodních domů Karstadt spontánně demonstrovali za udržení pracovních míst. V Drážďanech třeba vytvořili lidský řetěz.

Jiří Hošek, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme