Německo čeká další hlasování o evropském záchranném fondu

Ještě před středečním summitem eurozóny bude německý spolkový sněm hlasovat o dalším záchranném fondu. Vláda kancléřky Angely Merkelové ustoupila tlaku. Namísto rozpočtového výboru si nechá další kroky směřující k záchranně eurozóny posvětit všemi poslanci Bundestagu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poslanci Bundestagu odhlasovali navýšení Evropského fondu finanční stability

Poslanci Bundestagu odhlasovali navýšení Evropského fondu finanční stability | Zdroj: Reuters

Získá kancléřka Merkelová zelenou pro další jednání nebo odjede do Bruselu s oslabeným mandátem? Poslanci o tom rozhodnou jen pár hodin před zahájením evropského summitu.

Hlasovat by měli o navýšení záchranného fondu, který by disponoval takzvaným pákovým efektem. Případně by jej doplnily nové nástroje Mezinárodního měnového fondu.

Vůdce opoziční SPD Gabriel napadl šéfy evropských vlád, že tak dlouho váhali s rozhodnutím, až je na výběr pouze mezi špatným a ještě horším řešením.

Evropským partnerům Německa se naopak příliš nelíbí hlasování v německém parlamentu. Důvodem tohoto kroku je ale nedávné rozhodnutí ústavního soudu v Karlsruhe.

Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme