Německo chce skončit s jádrem a přejít na zelenou energii

Německo chce v brzké době opustit jadernou energii. Kancléřka Angela Merkelová si dnes do svého berlínského úřadu pozvala zástupce politických stran, aby se s nimi domluvila na rychlém přijetí potřebných zákonů. S německou politikou zahýbala hlavně havárie v japonské jaderné elektrárně Fukušima.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaderná elektrárna. Ilustrační foto.

Jaderná elektrárna. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Merkelová, která ještě před několika měsíci oznamovala plán na prodloužení životnosti některých jaderných elektráren, se nyní snaží ještě před letními prázdninami schválit zákony, které by Německu pomohly rychle přesedlat z jaderné energie na zelenou, obnovitelnou.

Nový plán podpořili po dnešní schůzce u Merkelové i opoziční sociální demokraté. Stratégové vládní strany křesťanských demokratů počítají, že by se přechod z jádra na obnovitelnou energii mohl uskutečnit během jedné generace.

Igor Maňour, Pavel Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme