Německo si pochvaluje klesající nezaměstnanost

Německo hlásí nejnižší počet nezaměstnaných za posledních pět let. Bez práce je u našich západních sousedů 9,1 procenta lidí, což meziročně znamená pokles o 1,8 procenta. V listopadu se počet nezaměstnaných podařilo "stlačit" pod magickou hranici čtyř milionů a pozitivní trend na německém pracovním trhu dále pokračuje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

zaměstnanci

zaměstnanci | Foto: Jan Rosenauer

Úřady práce evidovaly v květnu 3 800 000 nezaměstnaných, což oproti dubnu představuje pokles o 161 tisíc. Předseda představenstva Spolkového úřadu práce Frank-Jürgen Weise to přičítá pokračujícímu hospodářskému růstu, který dál oživuje pracovní trh.

"Poptávka po pracovních silách je teď na velmi vysoké úrovni," dodal Weise. Agentury hlásily v tomto měsíci 640 tisíc volných pracovních míst. Hrozivý rozdíl ale stále panuje v nezaměstnanosti na západě a východě země.

V takzvaných starých spolkových zemích je bez práce sedm a půl procenta obyvatel, zatímco v bývalé NDR je to přesně dvojnásobek.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme