Německo: Vládní balíček na podporu ekonomiky schválila i Spolková rada

I přes určité výhrady nakonec horní komora německého parlamentu schválila takzvaný druhý vládní balíček na podporu hospodářského růstu. Ten obsahuje opatření v celkové hodnotě 50 miliard eur. Nejvíc peněz spolknou investice do infrastruktury a daňové úlevy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Centrum Berlína

Centrum Berlína | Foto: Jiří Hošek

O výsledku hlasování ve Spolkové radě se do poslední chvíle spekulovalo, protože v této parlamentní komoře nemá velká koalice většinu. Spolkové země nakonec největšímu balíčku na podporu ekonomiky v poválečné historii Německa daly zelenou.

Soubor opatření počítající s prohloubením státního dluhu o 37 miliard eur ale doplnily o nezávazné prohlášení požadující vylepšení balíčku o další daňové úlevy.

Právě tím podmiňovala svůj souhlas liberální FDP, která je členem vládní koalice ve všech významných západoněmeckých spolkových zemích. Spolková rada ovšem zastavila reformu automobilové daně, která se měla nově počítat podle emisí CO2.

Jiří Hošek, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme