Německý Amazon je nově i v češtině, včetně zákaznického servisu

Největší světový internetový obchod Amazon přeložil svůj německý e-shop do češtiny. Z více než 100 milionů produktů budou mít od úterý české popisky řádově miliony položek a postupně se bude nabídka rozšiřovat. Novinkou je i telefonický nebo e-mailový zákaznický servis nebo objednávka v českém jazyce.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Logo internetového eshopu Amazon.com. (Ilustrační snímek)

Logo internetového eshopu Amazon.com. (Ilustrační snímek) | Foto: Carlos Jasso | Zdroj: Reuters

Uživatelé se na přeložené stránky dostanou buď zadáním české domény Amazon.cz, nebo německé Amazon.de, na kterou budou v prvním případě automaticky přesměrováni. Jednoduše si pak v nabídce v pravém horním rohu přepnou pod ikonou zeměkoule preferovaný jazyk z němčiny na češtinu.

Vedle názvů části produktů je přeložená i sekce Můj účet, navigace i objednávání a zasílání zboží.

Amazon.de v češtině. | Foto: Repro Amazon.de

„Jsme rádi, že Amazon.de je teď pohodlnější pro větší množství česky mluvících zákazníků, kteří zde mohou nakupovat v češtině. Tento krok nás opět přiblížil k naší vizi - umožnit zákazníkům nakupovat cokoliv potřebují bez jakýchkoliv bariér na kterékoliv z našich evropských stránek," uvedl regionální manažer Ralf Kleber.

Na Amazon.de si mohou zákazníci vybírat ze široké nabídky produktů ve více než 30 kategoriích. Možnost výběru češtiny jako preferovaného jazyka je k dispozici v prohlížečích stolních počítačů a notebooků.

Amazon připravuje chytré brýle, půjdou spojit s virtuální asistentkou Alexou

Číst článek

Zákazníci, kteří na Amazon.de nakupují opakovaně, si ji mohou také uložit ve svém profilu. Web Amazon.de je pro zákazníky dostupný vedle němčiny také v nizozemštině, angličtině, polštině a turečtině.

Firma v roce 2013 otevřela ve středočeské Dobrovízi centrum vráceného zboží a v roce 2015 tam zahájilo provoz i distribuční centrum. V budově je možné uložit až 18 milionů kusů zboží a za jeden den vypravit až jeden milion zásilek. Amazon je největším internetovým obchodem na světě, celkem má zhruba 130 distribučních center.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme