Německý ministr financí hrozí Řecku zastavením finanční pomoci

Německý ministr financí Schäuble pohrozil Řecku zastavením plateb. V rozhovoru pro deník Bild am Sonntag prohlásil, že pokud zpráva zástupců Evropské komise, Evropské centrální banky a Mezinárodního měnového fondu nepotvrdí pokrok v reformním úsilí řecké vlády, nemohou Atény očekávat další část pomoci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Euro

Euro | Foto: Emanuel Macoun

Členství v měnové unii je příležitostí, ale také velkou zátěží, nechal se slyšet Wolfgang Schäuble. Řekové musí vědět, zda toto břemeno chtějí nést na svých bedrech.

Spolkový ministr financí zároveň vyjádřil přesvědčení, že německý parlament schválí rozšíření Evropského záchranného fondu a vládní strany se obejdou i bez pomoci opozice. Přitom právě pomoc Řecku vyvolává v posledních dnech ostré spory mezi CDU a FDP a začínají se objevovat hlasy, že řecká krize může přispět i k rozpadu německé vládní koalice.

Průzkum pro týdeník Focus mezitím ukázal, že 56 % Němců je přesvědčeno, že Řecko čeká bankrot, 40 % naopak soudí, že se zemi na Peloponésu podaří ještě před úpadkem zachránit.

Klára Stejskalová, Martina Maňasová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme