Německý ministr financí nevylučuje pomoc koncernu GM

Americký koncern General Motors se možná přece jen dočká finanční pomoci od německého státu. Tuto možnost nevyloučil spolkový ministr financí Wolfgang Schäuble.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

logo Opelu v Ruesselsheimu

logo Opelu v Ruesselsheimu | Zdroj: ČTK

Američtí manažeři tento týden nečekaně zastavili prodej automobilky Opel firmě Magna, na což zaměstnanci automobilky i berlínská vláda reagovali velmi pobouřeně.

"Při záchraně automobilky nejde jen o státní rozpočet, ale taky o zaměstnance automobilky, závody Opelu a celé regiony," řekl Schäuble listu Neue Presse, který vychází v Hannoveru. Krach známé značky by podle ministra financí přišel německý stát zhruba na 3 miliardy eur.

Berlínská vláda i zainteresované spolkové země požadují po mateřském koncernu General Motors urychlené předložení nové koncepce týkající se budoucnosti Opelu. Až poté může být řeč o finanční pomoci, zaznívá z Německa.

Proti vzniklé situaci se bouří tisíce zaměstnanců Opelu, kteří se obávají masivního propouštění. Šéf General Motors Fritz Henderson připustil, že vztahy evropských zaměstnanců s detroitským managementem jsou narušené.

Jiří Hošek, Igor Maňour Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme