Německý obchodní řetězec Karstadt čeká na záchranu

Do pátku se má rozhodnout o budoucnosti i mezi českými zákazníky oblíbeného německého obchodního řetězce Karstadt. Ten je už od loňského roku pod nucenou správou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

prázdný obchod

prázdný obchod | Foto: Jan Rosenauer

Už v pátek bude jasné, zda někdo koupí 120 obchodních domů rozesetých po celém Německu nebo jedna z dalších tradičních německých značek skončí.

Obchodní řetězec zaměstnává v současnosti přes 25 tisíc lidí. Ti už vloni, kdy skončila jiná divize firmy, řetězec Quelle, přistoupili na snížení mzdových nákladů. V přepočtu jde o částku 4 miliardy korun na období tří let.

Vlastník Karstadtu se potácí v problémech od loňska, kdy mu německá vláda odmítla poskytnout záchranný úvěr. Nyní ale roste naděje, že obchodní domy z německých měst nezmizí. O Karstadt se ucházejí minimálně tři zájemci.

Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme