Němečtí producenti mléka možná znovu obnoví nátlakové akce

Na obzoru jsou možná nové protesty německých mlékařů. Ti požadují, aby získali větší moc při rozhodování na trhu. Nelíbí se jim, že vydobyté zvýšení ceny mléka v supermarketech nemělo příliš dlouhého trvání.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

mléko v německých obchodech

mléko v německých obchodech | Zdroj: ČTK

Po nedávném bojkotu dodávek mléka ze strany farmářů zvýšil diskontní řetězec Lidl cenu mléka o 10 centů na litr. Protože ale lídr na německém trhu - síť Aldi - zdražil mléko jen o 7 centů, přizpůsobil se Lidl této cenové hladině.

Ministr zemědělství Seehofer mluví v této souvislosti o cenové dohodě a z nečinnosti obvinil kartelový úřad. Předseda Německého zemědělského svazu Sonnleitner obvinil maloobchod z vyděračských praktik. Samotní farmáři by rádi docílili snížení celoněmecké produkce mléka. Tvrdí, že do roku 2015, kdy skončí unijní mléčné kvóty, provozy s méně než 500 kravami zkrachují.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme