Němečtí producenti mléka stupňují své protesty

Tisíce německých zemědělců chtějí dál zvýšit tlak na mlékárny a obchodníky ve snaze vynutit si zvýšení výkupních cen mléka. Dnes chtějí protestovat před mlékárnami, které zčásti už několik dní blokují. Zároveň ale požadují taky dialog s představiteli mlékárenského průmyslu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Němečtí farmáři vylévají mléko

Němečtí farmáři vylévají mléko | Foto: AFP

Dnešních protestů by se mělo zúčastnit asi 25.000 zemědělců, tedy plná čtvrtina celkového počtu mlékařů. Spolkový svaz producentů mléka uvádí, že teď farmáři dodávají mlékárnám o 70 procent suroviny méně než obvykle. Mlékárenský průmysl taky hlásí stále větší potíže s udržením výroby.

Nátlakovou akci farmářů podpořil i spolkový ministr zemědělství Horst Seehofer, který se o dramatické situaci bude dnes radit se svými zemskými kolegy. Ani spotřebitele, zdá se, nenechává bojkot chladnými - lidé se stále častěji snaží předzásobit. Koncernu Edeka v severním Bavorsku například stoupl prodej trvanlivých mléčných výrobků o 40 procent.

Jiří Hošek, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme