Němečtí řidiči budou muset kvůli biosložkám tankovat dražší benzín

Milióny německých řidičů budou zřejmě muset od příštího roku nedobrovolně začít kupovat dražší benzín Super-Plus s oktanovým číslem 98. Vláda chce totiž zvýšit podíl etanolu v benzínech s nižšími oktanovými čísly. Ty by pak u starších typů vozidel mohly napáchat nenávratné škody.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čerpání benzinu do auta

Čerpání benzinu do auta | Foto: www.nethirlap.hu

Zvýšením podílu bio-alkoholu v benzínu z 5 na 10 procent chce spolkový kabinet přispět k ochraně klimatu. U starších aut by ale používání takového benzínu mohlo poškodit nejen přívod paliva, ale i motor. Řidiči tak budou muset přesedlat na dražší Super-Plus. U toho by měla příměs alkoholu zůstat až do roku 2016 pětiprocentní.

Podle Spolkového úřadu pro provoz motorových vozidel se problém týká 33 a půl miliónu aut. Spolková vláda ale uvádí číslo stonásobně menší.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme