Němečtí strojvůdci chystají třicetihodinovou stávku

Situace na německé železnici se dál vyostřuje. Nespokojení strojvůdci z odborového svazu GDL chtějí sáhnout k dosud nejtvrdšímu protestu. Od čtvrtečního rána chtějí stávkovat 30 hodin v kuse. Postižena má být znovu regionální a příměstská doprava.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německá železnice

Německá železnice | Zdroj: ČTK

Od čtvrtečních dvou hodin ráno do pátečních osmi hodin zřejmě velké aglomerace zažijí další dopravní chaos. Stávka je ale tentokrát avizována dlouho dopředu a Německé dráhy počítají se zavedením mimořádného jízdního řádu. Díky němu by měla jezdit asi polovina regionálních spojů a souprav S-Bahnu.

Obě strany tarifního sporu mezitím pokračují ve výměně invektiv. Podle místopředsedy odborového svazu GDL Weselskyho vyvíjí představenstvo státního podniku zcela nepřijatelný tlak na strojvůdce, kteří jsou připraveni stávkovat. Člen představenstva drah Karl-Friedrich Rausch kontroval slovy, že "jestli je v těchto dnech něco vypočitatelné, pak je to nevypočitatelnost svazu GDL".

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme