Němečtí strojvůdci možná zastaví i nákladní dopravu

Možná už ve čtvrtek rozšíří němečtí strojvůdci své protesty i na nákladní dopravu. Informuje o tom dnes deník Bild s odvoláním na vedení odborového svazu GDL. Ochromit nákladní a dálkovou dopravu povolil nespokojeným železničářům Zemský pracovní soud v Saské Kamenici.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německá železnice

Německá železnice | Zdroj: ČTK

Definitivně jasno by mělo být po zítřejším zasedání vedení odborového svazu GDL. Podle informací, které z těchto kruhů unikly, je pravděpodobná několikadenní stávka v nákladní dopravě. Radikální křídlo strojvedoucích požaduje dokonce časově neomezený protest s cílem vyvinout maximální možný tlak na Německé dráhy.

Oznámení o protestní akci má navíc přijít až těsně před jejím zahájením, aby státní podnik nestačil přijmout účinná protiopatření. Jednodenní protest by podle expertů způsobil drahám a německé ekonomice škody ve výši kolem 50 milionů eur. Strach ze stávky se přenáší taky do jiných odvětví. Spediční firmy jsou zaplaveny zakázkami od nervózních průmyslových podniků a kriticky se jim nedostává řidičů i kamiónů.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme