Nemocnice mohou listovat návrhem na jejich financování na příští rok

Poprvé za poslední tři roky zveřejnilo ministerstvo zdravotnictví s měsíčním předstihem vyhlášku o financování zdravotnických zařízení na první polovinu příštího roku. Dokument má přitom zcela zásadní význam pro veškerý zdravotnický personál, protože na jeho základě je možné odhadnout příjmy nemocnic, léčebných ústavů a dalších zdravotnických zařízení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

nemocnice Kolín

nemocnice Kolín | Foto: www.nemocnice.Kolín.cz

Asociace nemocnic chce podle předsedy asociace Jana Buriana o výkladu vyhlášky jednat do 14 dnů. "My jsme si na to podrobné propočítání a namodelování dopadů pro zdravotnická zařízení dva týdny a během dvou týdnů bychom chtěli vyvolat jednání s ministerstvem zdravotnictví, s pojišťovnami a jednotlivé části té vyhlášky si vyložit."

V obecném členění má podobný mechanismus výpočtů jako dosud. "Vyhlášku jsme prolistovali. V tom obecném členění má ten výpočtový mechanismus podobný jako v těch předcházejících, nicméně ty nejkonfrontovanější a pro nás velmi život komplikující záležitosti zdají se při tom prvotním prohlédnutí, že jsou upraveny tak, že by neměli nám způsobovat nějaké zásadnější starosti."

Markéta Kaclová, Blanka Černá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme