NERV chce promluvit do reformy zdravotnictví

Národní ekonomická rada vlády (NERV) probere s ministrem zdravotnictví Leošem Hegrem reformu resortu. Standardní a nadstandardní zdravotní péče nebo hospodaření pojišťoven - to jsou některá z témat, na která dojde.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslav Zámečník, člen NERV,

Miroslav Zámečník, člen NERV, | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

Podle Miroslava Zámečníka z komise pro zdravotnictví Národní ekonomické rady se budou bavit také o tom, jak co nejvíc ušetřit za nákup léků a techniky.

„Budou to oblasti, které se týkají zvýšení efektivnosti, „ shrnul Zámečník náplň diskuze s ministrem. Podle NERVu by efektivnější a tím úspornější provozy zdravotnických zařízení zajistil například centralizovaný nákup, sdružení organizací, kde zřizovatelem je ministerstvo, využití elektronických aukcí a opatření na zvýšení transparence ve vztahu farmaceutických firem a pracovníků zdravotnických zařízení.

Lenka Jansová, Michal Šenk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme