NERV skončí na přelomu srpna září

Národní ekonomická rada vlády ukončí svou činnost na přelomu srpna a září. Rádiu Česko to potvrdil její člen, prezident Asociace penzijních fondů České republiky Jiří Rusnok.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Rusnok

Jiří Rusnok | Foto: Úřad vlády ČR

Podle Rusnoka už zbývá dopracovat poslední zprávu: "NERV teď pracuje na určité zprávě, kterou by chtěl připravit pro premiéra a vládu s tím, že v té zprávě zhodnotíme stav české ekonomiky a její výhledy do budoucna. Měla by být předložena někdy na přelomu srpna a září. Považujeme to asi také za jakési ukončení jeho činnosti tímto způsobem, protože také bude končit tato vláda."

Národní ekonomickou radu vlády ustavil na začátku roku tehdejší premiér Mirek Topolánek. Rada má fungovat jako odborný poradní a konzultační orgán vlády v oblasti ekonomiky a hospodářství. Jejím úkolem je analýza rizik a potenciálních dopadů světové finanční krize na Českou republiku. Má především navrhnout opatření vedoucí ke zmírnění dopadů světové krize na Českou republiku.

POSLECHNĚTE SI ROZHOVOR NA TÉMA V MP3:

Přehrát

00:00 / 00:00

ČSSD představila balíček opatření proti krizi a jejím dopadům. Mluvíme se členem Národní ekonomické rady vlády a prezidentem Asociace penzijních fondů Jiřím Rusnokem.

Marián Vojtek, Václav Pešička, Zuzana Vlčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme