Symbol New Yorku na prodej. Firma CBRE Group prodává mrakodrap Chrysler Building

Legendární newyorský mrakodrap, téměř devadesátiletý Chrysler Building, jde do prodeje. Agentuře Reuters to řekl jeden z jeho majitelů. Do vzniku sousedního Empire State Building byla stavba ve stylu art deco s typickou špičkou nejvyšší budovou na světě.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Legendární mrakodrap Chrysler Building je na prodej.

Legendární mrakodrap Chrysler Building je na prodej. | Foto: Chris Parker | Zdroj: Flickr

Nemovitost bude nabízet k prodeji firma CBRE Group, sdělil menšinový majitel, developerská společnost Tishman Speyer Properties. Devadesátiprocentní podíl koupil v roce 2008 za 800 milionů dolarů (17,8 miliardy Kč) státní fond emirátu Abú Zabí. V roce 1997 budova prošla rekonstrukcí za 100 milionů dolarů.

Sedmdesátisedmipatrový Chrysler Building je součástí manhattanského panoramatu od roku 1930. Předtím, než byl o 11 měsíců později postaven mrakodrap Empire State Building, byl se svojí výškou 320 metrů nejvyšší budovou světa. Objevil se i v několika filmech, například ve Dni nezávislosti, Spider-Manovi nebo v Mužích v černém 3.

Mrakodrap Chrysler Building postavený v roce 1930 v New York City. | Foto: Jiří Špaček | Zdroj: Český rozhlas

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme