Nezaměstnanost klesla i na Ostravsku

Nezaměstnanost klesla v březnu oproti únoru o 0,3 procentního bodu. Celková míra registrované nezaměstnanosti tak činila ke konci letošního března 8,7 procenta. Výsledky potvrdily předpoklady analytiků, kteří pokračování poklesu nezaměstnanosti nastartovaného očekávali.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úřady práce v republice ke konci března evidovaly celkem 451 516 uchazečů. I když jde podle mluvčího Ministerstva práce a sociálních věcí Václava Svobody o stabilní trend poklesu, míru nezaměstnanosti pod sedm procent ministerstvo neočekává. Nynější pokles přičítá Svoboda jednak jarnímu období, kdy začínají stavební a zemědělské sezónní práce a jednak aktivní politice zaměstnanosti.

Další snížení nezaměstnanosti zaznamenal v uplynulém měsíci i ostravský Úřad práce. Jak Českému rozhlasu sdělil mluvčí úřadu Jiří Zaorálek, v současné době je v tomto městě zaregistrováno 26 325 lidí bez práce a míra nezaměstnanosti se snížila z 16,9 na 16,7 procent. Poprvé po čtyřech letech klesly procenta v tomto lednu a tak výrazný pokles jako v březnu zaznamenali na ostravském Úřadu práce naposledy v roce 1995. Podle Zaorálka je to tím, že velké ostravské firmy snižují stavy méně než v minulých letech a zároveň dochází k oživení v drobném a středním podnikání.

Markéta Kaclová, Ivana Šuláková, Dan Tácha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme