Nezaměstnanost roste. Bez práce je téměř 600 tisíc lidí

Nezaměstnanost v Česku v lednu stoupla na osm procent. Oproti prosinci se tak zvýšila o šest desetin procenta. Analytici přitom očekávali, že nárůst nebude tak velký. Podle ministerstva práce a sociálních věcí ubylo v lednu volných míst. Bez práce bylo přes pět set osmdesát tisíc lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úřad práce (ilustrační foto)

Úřad práce (ilustrační foto) | Foto: Vladan Dokoupil

Mnozí uchazeči si myslí, že v pokračující krizi je najít novou práci téměř nemožné. Šanci však poskytují rekvalifikační kursy. Potvrdil to i Jiří Reichl z generálního ředitelství úřadu práce.

Přehrát

00:00 / 00:00

O rekvalifikačních kursech mluvil Jiří Reichl z generálního ředitelství Úřadu práce

Zájemci mohou uplatnit tzv. zvolenou rekvalifikaci, kdy si vyberou obor, o který mají zájem a přes náš úřad práce ji absolvují s příslibem budoucího zaměstnání.

„Nabídka je různá a odlišná v různých regionech. „Když to řeknu velmi obecně, v jakémkoli kraji je poptávka po řidičích kamionů.

Reichl také zdůraznil, že rekvalifikační programy jsou přístupné každému zájemci. „Je třeba, aby se posluchači informovali na svém spádovém kontaktním pracovišti úřadu práce, kde naši kolegové poskytnou informaci o tom, jakou rekvalifikaci a v jakém termínu lze absolvovat co nejdříve a zvýšit tak uplatnění na úřadu práce.“

Nezaměstnanost se zřejmě opět zvýšila, ekonomové přesto očekávají brzké zlepšení

Číst článek

Vývoj míry nezaměstnanosti v Česku (leden 2012 - leden 2013) | Foto: ČTK

Zuzana Vlčková, mkp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme