Nezaměstnanost v Řecku je nejnižší za posledních pět let. Nejhůř se práce shání mladým lidem

Míra nezaměstnanosti v Řecku se v dubnu snížila na 21,7 procenta z březnových 22 procent. Nezaměstnanost v zemi je nyní nejnižší od počátku roku 2012. Vyplývá to z údajů, které ve čtvrtek zveřejnil řecký statistický úřad ELSTAT. Navzdory poklesu však nezaměstnanost v Řecku nadále zůstává nejvyšší v eurozóně.

Tento článek je více než rok starý.

Athény Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejhorší je míra nezaměstnanosti v Řecku mezi mladými lidmi ve věku 15 až 24 let. Zde v dubnu dosáhla 45,5 procenta.

Nejhorší je míra nezaměstnanosti v Řecku mezi mladými lidmi ve věku 15 až 24 let. Zde v dubnu dosáhla 45,5 procenta. | Zdroj: Reuters

Statistici současně revidovali březnový údaj směrem dolů z původních 22,5 procenta. Bez práce bylo v dubnu 1,04 milionu osob.

Nejhorší je míra nezaměstnanosti mezi mladými lidmi ve věku 15 až 24 let. Zde v dubnu dosáhla 45,5 procenta. I tento údaj se však postupně snižuje. Loni v dubnu bylo bez práce 49,9 procenta mladých.

Detailní data o platech, odměnách a věku učitelů: systém motivuje padesátníky a odhání mladé

Číst článek

Míra nezaměstnanosti v Řecku stoupla v září 2013 na rekordních 27,9 procenta. Od té doby sice klesla, stále však zůstává více než dvojnásobná ve srovnání s průměrem celé eurozóny, kde v dubnu činila 9,3 procenta, napsala agentura Reuters.

Řecká ekonomika v prvním čtvrtletí vzrostla o 0,4 procenta po poklesu o 1,1 procenta v posledním čtvrtletí loňského roku. Vyhnula se tak návratu do recese, která se obvykle definuje jako dvě čtvrtletí poklesu hrubého domácího produktu za sebou. Za celý letošní rok vláda čeká zvýšení HDP o 1,8 procenta.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme