Nezaměstnaným z Unileveru pomůžou evropské peníze

Přes 320 tisíc eur z Evropského globalizačního fondu půjde poprvé na pomoc nezaměstnaným v Česku. Evropská komise schválila pomoc pro 460 nezaměstnaných, kteří ztratili práci v továrně firmy Unilever v Nelahozevsi. Výrobu tam tato společnost zastavila v polovině loňského roku a propustila přes 600 zaměstnanců.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nelahozeves z ptačí perspektivy (ilustrační foto)

Nelahozeves z ptačí perspektivy (ilustrační foto) | Foto: Tomáš Adamec

Peníze z Evropského globalizačního fondu se mají použít na pomoc nezaměstnaným s hledáním nové práce, na jejich rekvalifikaci nebo podporu jejich podnikatelských aktivit, aby se mohli zaměstnat sami.

Z více než 600 propuštěných pracovníků továrny v Nelahozevsi se peníze z globalizačního fondu dají použít pro 460 z nich. Ti mají většinou základní vzdělání a hrozilo by jim, že zůstanou bez práce dlouho.

Vyplacení 323 820 eur z Evropského globalizačního fondu musí ještě formálně schválit Rada ministrů Unie a Evropský parlament. Od začátku fungování fondu v roce 2007 podaly hlavně starší členské státy 73 žádostí o pomoc pro více než 77 tisíc nezaměstnaných.

Pavel Novák, Igor Maňour Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme