Niki Lauda má zájem o rakouské aerolinky Niki. Ryanair nabídku na jejich převzetí odvolal

Bývalý automobilový závodník Niki Lauda podal nabídku na převzetí insolventních rakouských aerolinek Niki, které kdysi založil a které jsou nyní součástí zkrachovalé německé společnosti Air Berlin. Ve čtvrtek to oznámila Laudova mluvčí. Odmítla však sdělit hodnotu nabídky.

Tento článek je více než rok starý.

Berlín/Vídeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letadlo společnosti Niki

Letadlo společnosti Niki | Foto: Wikimedia Commons CC-BY-3.0

Irská nízkonákladová letecká společnost Ryanair ve čtvrtek naopak uvedla, že se rozhodla nabídku na Niki nepodat. Zájem neprojeví ani konsorcium firem Zeitfracht a Nayak, napsala agentura Reuters.

Na převzetí aerolinek Niki se již v říjnu dohodla největší německá letecká společnost Lufthansa. Minulý týden však plánované převzetí zrušila kvůli negativnímu postoji Evropské komise. Aerolinky Niki následně požádaly soud o zahájení konkurzního řízení.

Krakov, Si-an, Ejlat. Na pražském letišti působí o pět aerolinek víc než před rokem, těží z toho cestující

Číst článek

Čtvrtek je konečným termínem pro předložení závazných nabídek na převzetí. Správci aerolinek Niki hodlají nabídky představit na pátečním setkání s věřiteli podniku.

Lauda založil firmu Niki v roce 2013 poté, co koupil rakouskou divizi německého leteckého přepravce Aero Lloyd. Aerolinky Air Berlin krátce poté koupily ve firmě Niki podíl a časem nad ní získaly plnou kontrolu.

Letos v srpnu však aerolinky Air Berlin požádaly berlínský soud o zahájení insolvenčního řízení a koncem října ukončily provoz.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme