Nizozemci narychlo převádějí své úspory z účtů v Belgii

Tisíce Nizozemců převádějí své úspory v belgických bankách na účty u sebe doma. Příští rok by je totiž mohlo přijít poslání peněz z belgických účtů na konta v Nizozemsku draho.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peníze v trezoru

Peníze v trezoru | Foto: Free Stock Photos

Peníze uložené v belgických bankách často unikaly zdanění v zemích jejich majitelů. Belgie byla střadateli vyhledávaná pro dosud přetrvávající striktní pravidla bankovního tajemství.

Po nátlaku ostatních zemí Evropské unie ale belgické království přistoupilo na systém výměny informací o vlastnících bankovních účtů. Finanční úřady v jiných zemích tak mohou snáze dohledat případné daňové úniky.

Právě kvůli možnosti zatajit výnosy z vkladů před finančními úřady si v Belgii uložily své peníze tisíce Nizozemců.

Podle bankovních zdrojů citovaných internetovým serverem Flanders Today si už své úspory v hodnotě asi 340 milionů eur vyzvedlo v belgických bankách asi 6000 nizozemských občanů. Podle serveru se dokonce někteří vkladatelé snaží převézt své vybrané úspory domů v hotovosti autem.

Pavel Novák, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme