Nizozemská banka požádala Unii o miliony eur

První velká banka požádala Evropskou unii o pomoc z takzvaného globalizačního fondu. Chce miliony eur na programy pomoci svým zaměstnancům, které musí propustit. Zprávu o žádosti nizozemské banky ABN-Amro o finanční podporu přinesl hospodářský deník NRC Handelsblad.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Euro

Euro | Foto: Marián Vojtek

Nizozemská banka ABN žádá o více než 5 milionů eur. Peníze by měly pomoci propuštěným zaměstnancům, aby si mohli najít novou práci.

Tuto banku, stejně jako nizozemskou část nadnárodní skupiny Fortis, vláda v Haagu před dvěma lety znárodnila. V obou peněžních ústavech má teď o práci přijít asi 4 a půl tisíce lidí. Stát jako jediný akcionář ABN Amro musí ještě k pěti milionům požadovaným z Evropského globalizačního fondu přidat další téměř 3 miliony eur na řešení situace propouštěných.

Nizozemská banka je podle deníku NRC Handelsblad vůbec první, která o pomoc z tohoto nově zřízeného fondu požádala. List připomíná, že nizozemská vláda s jeho vytvořením nesouhlasila.

Pavel Novák, Mariana Zapotilová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme