Nočnímu prodeji v hypermarketech možná odzvoní

Noční prodej v supermarketech a prodej během státních svátků možná bude zakázán. Usiluje o to skupina komunistických a sociálnědemokratických poslanců. Navrhují, aby větší obchody měly otevřeno jen od šest do 22 hodin, a to včetně sobot a nedělí. O státních svátcích by směly otevřít jen na Štědrý den, a to do 14 hodin.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hypermarket

hypermarket | Foto: Bohouš Tečka

Iniciativu ČSSD a KSČM zřejmě podpoří i lidovci. Jak Radiožurnálu řekla jedna z předkladatelek návrhu zákona Anna Čurdová, majitelé velkých supermarketů přetěžují své zaměstnance.

"Zákaz prodeje v supermarketech nebo ve velkých hypermarketech existuje téměř ve všech zemích Evropské unie. A také jsme k tomu přistoupili proto, protože pracovnice těchto hyper a supermarketů mají právo na rodinný život, mají nárok na to trávit svátky se svými rodinami, nikoli na pracovišti," řekla Čurdová.

Milan Kopp, Naděžda Hávová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme