Nošovická automobilka Hyundai přijme 500 zaměstnanců

Zdá se, že krize automobilového průmyslu slábne. Svědčí o tom například fakt, že nošovická automobilka Hyundai vyhlásila nábor na 500 nových pracovníků. Chce je přijmout do poloviny příštího roku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přední pohled

Přední pohled | Foto: Hyundai Motor Manufacturing Czech

Odeznívající krizi v automobilovém sektoru potvrdil i mluvčí nošovické firmy Petr Vaněk. mluvčím zmíněné automobilky. Připustil však, že plánovaný nábor nových zaměstnanců je o třetinu menší, než automobilka plánovala ještě v říjnu. Celkově tak bude mít firma v příštím roce jen 2 500 pracovníků, což zcela neodpovídá podmínkám, za kterých firma vstoupila na český trh.

"Cílový stav na přelomu let 2011-2012 je ale 3400 lidí. Dohodnutým podmínkám to neodporuje, investiční pobídky se vyplácejí podle počtu vytvořených pracovních míst. Budou rozloženy v čase jinak, než byl původní plán, ale do roku 2012 budou investiční pobídky na vytvořená místa naplněny v plné výši," uvedl Vaněk v pořadu Stalo se dnes.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nošovická automobilka Hyundai nabírá 500 nových lidí. Je po krizi? Ve Stalo se dnes odpovídal mluvčí firmy Petr Vaněk

Hyundai sice podle Vaňka i v době krize sice patří mezi ty, kteří rostou, ale celkové objemy prodejů jsou nižší, než byly původní předpoklady.

"To se ale netýká jen Česka, kam jdou jen 3,5 procenta produkce, ale i 33 zemí Evropy, kam dodáváme, i kavkazské republiky, Izrael," podotkl Vaněk.

"Výrobní plán automobilky pro letošní rok byl 160 tisíc kusů, tohoto cíle ale nedosáhneme, nikdo neví, kolik jich bude," prozradil Vaněk s tím, že kapacita závodu v příštím roce bude 200 tisíc automobilů, po rozšíření na třísměnný provoz v roce 2011-2012 by to mělo být 300 tisíc vozů ročně.

Alena Adámková, David Šťáhlavský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme