Nová městská čtvrť v Ostravě stát bude

Po roce a půl znovu odstartují práce na stavbě městské čtvrti Karolina v Ostravě. Předešlé problémy způsobila hospodářská krize. Investor chce obnovit stavbu ještě tento měsíc. Jako první by na Karolině měla vyrůst potřebná infrastruktura a obchodní centrum.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ostrava

Ostrava | Zdroj: ČTK

Společnost MultiDevelopment zastavila stavbu kvůli finanční krizi předloni v listopadu. Dnes potvrdila, že potřebných 100 milionů eur je díky bankovnímu úvěru k dispozici.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ředitel stavební firmy MultiDevelopment vysvětluje budoucí záměry se stavbou městské čtvrti Ostrava Karolina.

Jak říká ředitel firmy MultiDevelopment, Lubomír Kočí, částka by měla pokrýt většinu investic v rámci první etapy. Podotýká, že podmínky na trhu jsou dnes jiné a tak vlastník investice výrazně zvýšil objem.

"Počítáme také se zajištěním partnery. Není tajemstvím, že na administrativní části jsme již domluveni s firmou Passer Invest. Podobným způsobem plánujeme rozjet i development bytové části," dodává ředitel stavební společnosti MultiDevelopment, Lubomír Kočí.

Silvie Mikulcová, Zuzana Walterová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme