Nová polská vláda o úpravách státního rozpočtu

V Polsku dnes slaví největší Státní svátek - Den nezávislosti. Bez ohledu na svátek už začala pracovat nová polská vláda, které včera večer parlament vyslovil důvěru. Vláda se má dnes zabývat úpravami státního rozpočtu, který připravil minulý kabinet premiéra Marka Belky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kazimierz Marcinkiewicz

Kazimierz Marcinkiewicz | Zdroj: ČTK

Nový šéf Rady ministrů Kazimierz Marcinkiewicz vysvětlil, že rozpočet sice není dobrý, ale na vypracování nového už není čas. Do stávající rozpočtu musí zapracovat některé sociální výdaje, které vláda ve svém programovém prohlášení slíbila, a také výdaje na vznik nových úřadů a ministerstva pro místní rozvoj.

Premiér dodal, že pozitivní výsledky těchto změn občané uvidí už za sto dnů od vzniku vlády. Její hlavní programové cíle shrnul předseda vládnoucí strany Právo a spravedlnost Jaroslaw Kaczyński: "Je to program, který má stát očistit, napravit a především realizovat novou ekonomickou politiku," řekl Jaroslaw Kaczyński.

Milan Kopp, Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme