Nová Škoda bude Skvostná

Nový model mladoboleslavské Škody, do těchto chvil pracovně nazývaný Montreaux, se bude jmenovat Superb. Nový název znamená v angličtině nádherný, prima, skvělý nebo skvostný. Stejné jméno nesla limuzína vyráběná v letech 1934-1947, která byla používána také pro vládní účely.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Studie nazvaná podle švýcarského města Montreaux byla poprvé představena na letošním Ženevském autosalonu a posléze ji mohli vidět i domácí návštěvníci brněnského Autosalonu.

Škodovka při volbě nového názvu opět sáhla do historie, stejně jako v případech Felicie a Octavie. Podrobnosti k novému modelu nám sdělil Evžen Krauskopf ze škoda Auto.

"Modelem Superb navazujeme na tradici výroby velkých limuzín ve dvacátých a třicátých letech. Samotné jméno vozu vychází od limuzíny vyráběné v letech 1934-1947. Nový Superb je 4,8 m dlouhý, 1,7 m široký a 1,4 vysoký a disponuje velmi prostorným interiérem. Bude vybaven třemi zážehovými motory, z nichž nejsilnější bude 2,8 litrů o výkonu 142 kW. Světová premiéra vozu proběhne ve Frankfurtu."

Tam budou také oznámeny ceny nové škodovky. Ta by se podle zákulisních informací měla pohybovat mezi 600 000 až 700 000 korun a měla by výrazně konkurovat obdobným modelům jiných značek.

Největším konkurentem bude nová škodovka především koncernovým vozům jako je Volkswagen Passat a Audi A6, ale bude se nažit útočit i na modely značek Ford, Opel, Alfa Romeo nebo Volvo. Ve špičkovém provedení by se mohla Škoda Superb dočkat i nového koncernového osmiválce, ale to s největší pravděpodobností až v příštím roce.

Na trhu by se měla nová Škodovka objevit do konce roku.

Fotografie nové Škody Superb a studie a konceptu Škody Motreau naleznete pod odkazem FOTOGALERIE.

Jan Rosenauer, Petr Jansa, Aleš Stiburek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme