Tisícovkám předplatitelů nechodí noviny. Distributor nemá na doručování dost pracovníků

Předplatitelům od začátku letošního roku nechodí některé noviny a časopisy. Podle vydavatelů za to můžou distribuční společnosti PNS a Mediaservis, kterým prý chybějí doručovatelé. Už druhý den tak lidé nedostali tisíce výtisků.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Noviny (ilustrační foto)

Noviny (ilustrační foto) | Foto: Fotobanka Pixabay | Zdroj: Fotobanka Pixabay

Jedním z vydavatelství, jehož noviny se v těchto dnech nedostávají k předplatitelům, je i Borgis, které vydává Právo.

Studie: Důvěra v média je rekordně nízká. Nevěří jim mladí dospělí nebo voliči levice

Číst článek

„Tím, že jsme přešli k jiné distribuční společnosti, tak základní podmínka dodávání novin na předplatitelské adresy není zaručena. Bohužel se to týká celoplošného dodávání. Týká se to všech okresů včetně Prahy. Chyba je na straně distributora. Naším smluvním partnerem je PNS a ta prostřednictvím Mediaservisu má zajišťovat distribuci,“ řekla Radiožurnálu Stanislava Zajícová z vydavatelství Borgis.

Vydavatelé řeší, jak výpadek předplatitelům kompenzovat. Třeba společnost Economia čtenářům nabídne předplatné Hospodářských novin a dalších titulů na nějakou dobu zdarma.

„Byť ten problém jsme nezpůsobili my, ale firma, která má noviny a časopisy doručovat, tak čtenáře odškodňujeme. My s distributorem intenzivně jednáme, protože ten problém je obrovský. Zároveň ale saháme po alternativních řešeních,“ vysvětluje ředitel redakcí Economie Vladimír Piskáček.   

Vydavatelství podle Piskáčka například jedná s jinými distributory a na některých místech v Praze budou noviny roznášet zaměstnanci firmy. Vyjádření PNS zjišťuje Radiožurnál od středečního rána. Pro server Aktuálně.cz firma řekla, že jí chybějí zaměstnanci.

Jakub Horáček, Tereza Chlubná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme