Novoroční výprodeje na řadě míst ochromily dopravu

Lovci povánočních slev způsobili na mnoha místech republiky dopravní kolapsy. Parkoviště před obchodními řetězci například v Ostravě, Brně, Ústí nad Labem nebo ve Zlíně beze zbytku zaplnila auta a dlouhé kolony stály také na příjezdových komunikacích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

dopravní kolaps kvůli slevám

dopravní kolaps kvůli slevám | Foto: Libor Zavoral

Některé obchody snižovaly ceny hned po Vánočních svátcích, největší pád cen ale nastal až teď. A zákazníci nezaváhali - především v oblastech s vyšší nezaměstnaností se mnoho lidí snaží získat zboží zlevněné o desítky procent. Hlavní nápor zažívají velké obchodní řetězce; jejich parkoviště jsou už od rána plná a další auta čekají v kolonách před nimi.

Například do Ostravy se sjeli nakupující nejen z celého Moravskoslezského kraje, ale i z Polska. Mluvčí ostravského policejního ředitelství Milan Klézl proto radí, aby se řidiči vyhnuli okolí obchodního centra. "V souvislosti s výprodejem zboží společnosti Carrefour na ulici Novinářské v Ostravě vznikl v uvedené lokalitě a na všech příjezdových cestách dopravní kolaps. Policisté se na místě snaží provádět odklony dopravy."

Podobná situace byla i v Ústí nad Labem. Centrum města se celé dopoledne zmítalo v dopravním chaosu a jak potvrdila mluvčí ústecké okresní policie Veronika Beranová, ve Všebořicích došlo i k dopravním nehodám. "Kolem osmé hodiny ranní se zde staly dvě malé dopravní nehody - při první byl sražen chodec, kterému se nic nestalo; druhá se stala kvůli nedobrždění osobních vozidel na křižovatce."

Dopravní zácpy kolem obchodních středisek byly také v Brně a ve Zlíně. V Praze policisté nezaznamenali žádný neobvyklý růst dopravy ani kolony před nákupními centry.

Jitka Hanžlová, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme