Nový majitel skláren Květná zatím výrobu neobnovil

Minimálně o měsíc se zřejmě zpozdí zahájení výroby v Moravských sklárnách v Květné na Zlínsku. Podnik letos na jaře koupil odborový svaz sklářů spolu s bývalým ředitelem, aby zachránili pracovní místa a udrželi tradiční výrobu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

železárna

železárna | Foto: Svaz průmyslu a dopravy ČR

Plánovaný nástup dělníků do skláren na moravsko-slovenském pomezí byl 1. července. Brány podniku však zůstaly zavřené. Podle kusých informací museli nový majitelé požádat o odklad splacení kupní ceny. Zástupkyně květenských odborů Liana Jánošíková potvrdila, že odboráři svůj 51procentní podíl zaplatili.

Spolumajitel skláren Josef Hefka nechtěl o potížích konkrétně hovořit. "nepodařilo se to udělat tak, jaká byla představa," řekl pouze. Přesto je podle bývalého ředitele reálná naděje, že 250 zaměstnanců do sklárny nastoupí. Předpokládá, že by se tak mělo stát do měsíce.

Továrnu v Květné se rozhodl v lednu tohoto roku uzavřít její majitel Crystalex Nový Bor. Na nátlak zaměstnanců a odborů nakonec přistoupil na jednání o prodeji.

Martin Hromádka, Roman Verner Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme