Nový návrh státního rozpočtu má šanci na schválení

Naznačilo to čtvrteční rozhodnutí rozpočtového výboru parlamentu. Ten poměrem čtrnácti hlasů ku dvěma schválil doporučení pro Poslaneckou sněmovnu, aby souhlasila se základními údaji rozpočtu na příští rok. Právě stanovisko tohoto odborného výboru by mělo být pro páteční rozhodování poslanců důležité. I proto ve čtvrtek odcházel ministr financí Jiří Rusnok z parlamentu s úsměvem. Českému rozhlasu 1 - Radiožurnálu řekl: "Jsem velmi spokojen, znamená to že by rozpočet měl projít".

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ze sněmovny

ze sněmovny | Foto: Michal Krumphanzl

Předseda sněmovního rozpočtového výboru Vlastimil Tlustý ČRo 1 - Radiožurnálu vysvětlil, proč výbor vládní návrh rozočtu doporučil. Jak řekl, nová verze se výrazně liší od předchozí. Vláda také splnila sedm úkolů, které od sněmovny dostala. Tlustý zejména ocenil, že kabinet snížil úroveň příjmů o téměř 10 miliard korun, úroveň výdajů o téměř 16 miliard korun a snížil tak deficit o 6 miliard korun.

O doporučení výboru rozhodly hlasy poslanců ČSSD a ODS. Lidovci hlasovali proti, komunisté se hlasování zdrželi, poslanci Unie svobody nebyli na zasedání rozpočtového výboru přítomni.

Milan Kopp, Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme