Nový ředitel Janských Lázní propouštět nebude. Chce přilákat klienty z Německa

Janské Lázně v Krkonoších vede od 1. listopadu Rudolf Bubla. Ministr zdravotnictví v demisi Martin Holcát jej jmenoval místo krizového manažera Josefa Šimurdy. Bubla se nechystá jako jeho předchůdce propouštět a chce dostat lázně na německý trh.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jánské lázně - květiny

Jánské lázně - květiny | Foto: Agentura CzechTourism

„Nechystám žádné personální zemětřesení. Mým stěžejním úkolem v těchto dnech bude, aby lázně měly plynulé financování," uvedl nový ředitel Rudolf Bubla k tomu, že jeho předchůdce Josef Šimurda snížil počet zaměstnanců zhruba o sedm desítek.

Janské Lázně letos nabraly ztrátu víc než 30 milionů korun a mohou se dostat do existenčních problémů. „Lázeňství je závislé na sezonnosti. V létě je zapotřebí si vydělat na zimu. Pokud by mělo dojít k tomu, že se rezervy začnou blížit nule, existují metody, jak se s tím vyrovnat," nebojí se Bubla.

Janské Lázně mohou na trhu uspět s produktem v podobě léčení. Prodat jej mohou klientům nejen doma, ale i v zahraničí. Tímto směrem by se chtěl nový ředitel vydat. „Je zapotřebí se podívat do zahraničí, například do Německa. Stejnou péči je možné nabídnout ve spolupráci s německými zdravotními pojišťovnami německému trhu," řekl Bubla.

Rudolfa Bubla působil sedm let v konkurenčních Lázních Bohdaneč. Po dlouholetém řediteli Romanu Koudelem a krizovém manažerovi Josefu Šimurdovi se Bubla stal třetím ředitelem Janských Lázní za letošní rok.

Václav Plecháček, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme