Nový ředitel odvolal polovinu vedení CzechInvestu

Nový generální ředitel CzechInvestu Roman Čermák dnes odvolal polovinu desetičlenného vedení agentury. Jde o vedoucí pracovníky, kteří na začátku týdne podali výpověď na protest proti odvolání generálního ředitele CzechInvestu Tomáše Hrudy. Ze stejného důvodu odchází z agentury několik desítek zaměstnanců.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Čermák

Roman Čermák | Zdroj: ČTK

Odvolán byl výkonný ředitel agentury Jakub Mikulášek, dva ředitelé divize, jeden ředitel odboru a personální ředitelka agentury.

"Pracovník ve výpovědní době není tím ideálním typem vedoucího pro tak složité úkoly. Tato místa budou obsazena až pro provedení personálního auditu," vysvětlil svůj krok Čermák.

Dodal, že o práci v CzechInvestu je mezi odborníky zájem. "Problém obsadit zapracované lidi ve svých pozicích je vždy, ale zájem o tato místa je enormní," uvedl Čermák.

Několik desítek zaměstnanců agentury včetně všech deseti členů jejího vedení podalo tento týden výpověď poté, co ministr průmyslu a obchodu Martin Říman minulý pátek odvolal generálního ředitele Hrudu a na jeho místo dosadil Čermáka. Výpovědi zaměstnanců CzechInvestu jsou platné k 30. červnu.

Všemu předcházela kontrola, která podle ministra odhalila v agentuře nesrovnalosti například při zadávání veřejných zakázek či zvýšení počtu pracovníků agentury o dvojnásobek bez souhlasu ministerstva průmyslu a obchodu.

Hruda ale důvody odvolání považuje za účelové a nezakládající se na pravdě. V pozadí jeho odvolání stojí podle něj dlouhodobě nepříznivý vztah ministra k jeho osobě a CzechInvestu jako celku.

Jitka Hanžlová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme