Nový rekord na dražbě. Kresba z komiksu o Tintinovi stála 1,5 milionu eur

Ve Francii se v sobotu vydražila další z původních kreseb z komiksových příběhů o Tintinovi. Prodej plátna z titulní stránky sešitu První kroky na Měsíci dosáhl rekordní ceny 1,55 milionu eur (42 milionů Kč). Informovala o tom agentura AFP.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Z filmu Tintinova dobrodružství

Z filmu Tintinova dobrodružství | Foto: Falcon

Dražební agentura Artcurial odhadovala cenu perokresby belgického autora s pseudonymem Hergé o velikosti 50 krát 35 centimetrů na 700 tisíc až 900 tisíc eur.

O tyto titulní originální obrázky je v posledních letech velký zájem. Například obrázek z roku 1932 z titulní stránky komiksu Tintin v Americe se v roce 2012 prodala na dražbě v Paříži za 1,3 milionu eur.

Tintinovy příběhy, které přivedl na svět komiksový tvůrce Hergé, vlastním jménem Georges Remi, se staly jedněmi z nejpopulárnějších kreslených příběhů na celém světě. Byly přeloženy do více než 50 jazyků, celkem se sešitů s 24 příběhy prodalo více než 200 milionů.

Kreslený příběh o Tintinovi se poprvé objevil v roce 1929 v příloze katolického bruselského týdeníku Le Petit Vingtieme. Mladý Belgičan si to v něm namířil rovnou do Sovětského svazu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme