Nový sklad čínského e-shopu Alibaba zprovozníme před Vánoci, slibuje ředitel distribuční společnosti

V Jenči u Prahy vznikne sklad pro největšího čínského internetového prodejce Alibabu. Nové distribuční centrum zaměstná odhadem až 500 lidí a bude skladovat zboží určené hlavně pro německý trh. Sklad zahájí provoz v omezené míře do konce letošního roku, na plný provoz najede příští rok. Informaci přinesl zpravodajský server ihned.cz.

Tento článek je více než rok starý.

Jeneč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Jenči u Prahy vznikne sklad pro čínského internetového prodejce Alibabu. Zaměstná až 500 lidí.

V Jenči u Prahy vznikne sklad pro čínského internetového prodejce Alibabu. Zaměstná až 500 lidí. | Foto: Aly Song | Zdroj: Reuters

Stavbu nového distribučního centra v logistickém parku VGP Park Jeneč v Praze-západ si objednala společnost 4PX Express, která zajišťuje pro Alibabu logistické služby. Jde o třetího čínského investora z odvětví e-commerce, který do Jenče míří.

Podle ředitele čínské 4PX Express pro Českou republiku Radoslava Pally je stěžejní zahájit provoz skladu ještě před začátkem vánoční sezony, kdy mají e-shopy špičku. „Ještě přesně nevíme, kolik lidí bude v našem novém skladu pracovat. Vzhledem k tomu, že v něm bude velký podíl automatizace, ale odhaduji, že jejich počet bude do 500,“ řekl serveru ihned.cz Palla. V distribučním centru se podle něj bude skladovat vše, co si lidé objednají přes internet, s výjimkou potravin a nebezpečných látek.

Podle developera VGP je výstavba skladu v plném proudu, nájemní smlouva je podepsána na deset let. Čínská logistická firma si od VGP pronajme 68 600 metrů čtverečních.

4PX Express už druhým rokem provozuje menší sklad v Boru v Plzeňském kraji, v areálu developera CTP. „Tam je ale problém sehnat lidi. Přijde nám, že v Praze ještě lidé jsou a i nájem je za normálních podmínek,“ řekl serveru Palla. Firma chtěla být západně od Prahy kvůli dostupnosti zaměstnanců, ale i německých hranic, což Jeneč splňuje.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme