Nový terminál pro leteckou nákladní dopravu

České aerolinie otevírají na pražském mezinárodním letišti Ruzyně nový nákladní terminál. Jeho roční kapacita je 60 tisíc tun zboží, což je zhruba dvakrát víc, než loni prošlo starým terminálem. Nový areál stál České aerolinie 750 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

na letištní dráze

na letištní dráze | Foto: Jan Rosenauer

Ředitel ČSA Cargo Kamil Slavík odhaduje, že se jim náklady vrátí zhruba do 5,5 roku. Podle něj začnou díky novému terminálu na Ruzyni přistávat i letadla, která doteď nebylo možné odbavit.

"Jsou to nákladní specializovaná letadla, jejich modulární typy, které jsou specializované pouze na nákladní přepravu. A může se jednat až o typy Boeing-747 a jiné velkokapacitní letouny," připomněl Slavík.

Jedním z prvních, které služby nového terminálu dnes využije, bude obří Boeing. Čtyřmotorové letadlo společnosti Air France v nákladní úpravě na trase z Hongkongu a Abú Dhabí po odbavení v Praze odletí dále do Paříže. Tento typ letounu bude na pražském letišti přistávat poprvé v historii.

Milan Kopp, Renáta Prátová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme