Novým vlastníkem obchodů Schlecker je konkurenční síť TETA

České prodejny drogistického řetězce Schlecker koupil provozovatel konkurenční sítě TETA, společnost p.k.Solvent. Ta má u nás už 700 obchodů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Schlecker uzavřel v Německu na 2 tisíce prodejen

Schlecker uzavřel v Německu na 2 tisíce prodejen | Zdroj: Reuters

Převzetím zahraničního konkurenta se síť TETA přiblíží pětinovému podílu na českém trhu drogistického zboží. Kolik za 145 obchodů česká firma zaplatila, není jasné. Česká část Schleckeru byla na prodej kvůli bankrotu mateřské společnosti v Německu.

O koupi drogerií Schlecker se v posledních týdnech zajímalo několik zájemců, většina z nich si to ale rozmyslela. Zájem o německou společnost měla například investiční skupina Penta. Poté, co si ale prostudovala její účetnictví, od transakce odstoupila.

Odradit ji mohlo vysoké zadlužení řetězce. Německý Schlecker vyhlásil insolvenci v lednu. Do konce března uzavřel v Německu přes dva tisíce prodejen a o práci tam přišlo víc než 10 tisíc lidí. Právě kvůli tomu na firmu podalo v zemi žalobu několik stovek bývalých zaměstnanců. A podle insolvenčního správce také tyto právní spory mohly odradit případné investory.

Přehrát

00:00 / 00:00

O převzetí obchodů Schlecker provozovatelem sítě TETA informuje Tomáš Medek

Z dalších zájemců o koupi Schleckeru se spekulovalo například o finanční skupině PPF a fondu Enterprise Investors.

TETA plánuje začlenit české obchody Schleckeru do své stávající sítě prodejen. Podle spolumajitele a jednatele společnosti PKS Martina Moravce mají zájem pokračovat v současných obchodních vztazích a neplánují propouštění. Firma má v současnosti 459 zaměstnanců.

V krátkém čase podnik chtějí stabilizovat. Nově získané prodejny podle Moravce posílí pozici sítě TETA hlavně ve velkých městech a nákupních centrech. Jaký je aktuální stav českého Schleckeru, má odhalit v příštím týdnech audit.

Tomáš Medek, mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme