Nucený správce: LG.Philips Displays v Hranicích půjde do prodeje

Hranický závod na výrobu televizních obrazovek LG.Philips Displays půjde do prodeje. Mateřská společnost, která zbankrotovala, se musí zbavit svých aktivit v Česku i v Polsku, oznámil v Paříži nucený správce Louis Deterink. Mluvčí hranické továrny Zuzana Fojtíková ale zatím žádné informace o případném prodeji nemá.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

obrazovka

obrazovka | Foto: Miroslav Konvalina

Podle ní jsou v současné době všechny tři výrobní linky v plném provozu a situace ve firmě se stabilizuje. Také jednání o zachování výroby prý pokračuje.

"V podstatě se celá situace značně stabilizovala. A prohlášení pana Deterinka na nás v tuto chvíli ještě pořád nemá nějaký zásadní vliv, nebo nevyplývá z něho nic konkrétního. Stále se snažíme oddělit od holdingové společnosti, nicméně žádný prodej, či něco podobného nemohu v tuto chvíli potvrdit," řekla Českému rozhlasu Fojtíková.

Hranická továrna na výrobu klasických barevných televizních obrazovek zaměstnává celkem 1 300 zaměstnanců z celé střední a severní Moravy.

Ke krachu největšího výrobce klasických televizorů a monitorů na světě, který se v současnosti potýká s dluhy ve výši 700 milionů dolarů, přispělo to, že trh klasických televizorů zkolaboval rychleji, než se ještě nedávno očekávalo. Naopak prudce roste obliba nových televizorů na bázi tekutých krystalů.

Milan Kopp, Jana Zemková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme