O cenu Banka roku letos soupeří 17 finančních institucí

Finanční instituce, které nabízejí své služby v České republice, se večer dozví, která z nich získá titul Banka roku. Porota letos hodnotila sedmnáct bankovních domů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Komerční banka

Komerční banka | Foto: Marián Vojtek

Soutěž má dvanáct kategorií, z nichž deset hodnotí odborná porota, zapojit se ale mohou i sami uživatelé bankovních služeb. Klientům tuzemských finančních institucí má soutěž pomoci orientovat se mezi jejich nabídkou.

Podle zakladatele ocenění a generálního ředitele společnosti Fincentrum Petra Stuchlíka má cena Banka roku, která se uděluje už od roku 2002, hlavně pomoci klientům orientovat se mezi nabízenými službami.

Banky svou účast neovlivní

"Lidé si kladou velmi jednoduché otázky - která banka či spořitelna je nejlepší, jakou si mám vzít hypotéku... A soutěž Banka roku má od svého počátku velmi ambiciózní snahu na tyto otázky v oblasti financí jednoduše odpovědět," vysvětlil Stuchlík.

"Jsme si samozřejmě vědomi toho, že každé zjednodušení má své ale, nicméně naše snaha se za těch osm let ukázala jako správná," dodal ředitel Fincentra.

Podle Stuchlíka banky neovlivní, jestli se soutěže chtějí účastnit nebo ne.

"Do ocenění Banka roku spadnou vždy, ať chtějí či nechtějí, všechny banky, které poskytují služby drobné klientele. Nemáme zájem o investiční banky nebo o ty finanční instituce, které obsluhují jen velké podniky, ale opravdu o ty, v nichž si průměrný český občan může otevřít účet," uvedl Stuchlík.

"Totéž platí o pojišťovnách, případně dalších subjektech, jako jsou stavební spořitelny, penzijní fondy nebo hypoteční banky," dodal Stuchlík.

Václava Marešová, Alena Adámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme